Wij fokken volgens de (Fok)reglementen van de AKC (Amerikaanse Kennel Club) CKC (Canadese Kennel Club)De Schotse Herder Vrienden, FCI en RvB

 

Puppen

 

De pupjes worden in de huiskamer geboren en blijven in huis vertoeven tot ze oud genoeg zijn om naar hun nieuwe baasje te gaan. De pupjes wennen op die manier aan alle huiselijke geluiden. We laten de pupjes ook wennen aan andere dieren, zoals de andere honden, katten, konijnen en paardje. Zodra de pupjes hun eerste inenting hebben gehad gaan we met ze in de voortuin zitten, om zo te wennen aan het buiten gebeuren. We gaan ook met moeder en pupjes wandelen, zodat de pupjes al aan het riempje mee loopt. Wandelen in onze Doggyride, naar de winkel, en naar het park, om andere dieren te leren kennen en ander geurtjes. In huis wonen ook de katers, en ons paardje staat bij ons aan huis, die we met de pupjes gaan bezoeken. Kleine kinderen komen vanaf vier weken regelmatig over de vloer, en zij mogen op een rustige manier met de pups spelen. Natuurlijk blijven wij er zelf bij om alles goed in de gaten te houden.  



Zodra het nodig is, geven we puppenmelk op geitenmelk basis. Farmfood Nr 1. Met een leeftijd van 3 a 3.5 weken starten we voorzichtig met volledig vlees, en het moederteefje brengt nog regelmatig het toetje. De pupjes krijgen vers vlees van Prins Pedfood, dat is een volledig vleesmaaltijd. Onze pupjes (en volwassen honden) krijgen geen brokken omdat gebleken is dat vlees veel gezonder is. 

    Verder worden de pups volledig volgens schema ingeënt, ontwormd, en we laten de pups voordat ze naar het nieuwe baasje gaan nog eens grondig onderzoeken door de dierenarts.

   De Raad van Beheer komt de pups rond de 6e week chippen, en als dat gebeurd is laten we de oogjes onderzoeken bij de oogspecialist. Tussen de acht en negen weken mogen de pupjes naar het nieuwe baasje. Een paar weken later krijgt men het registratiebewijs en het stamboom thuis gestuurd.

 

We blijven altijd bereid om de mensen te begeleiden met de opvoeding van de pup, "zijn/haar leven lang". 

Wij laten de pupjes alleen gaan met stamboom en een geldig koopcontract!!!!  

 

 
Om u een kleine indruk te geven hoe we socialiseren!

Na de 1e vaccinatie met moedertje mee, leren lopen aan t riempje

 

De waterbak en ballenbak en tunnel.
begin voor Agility is gemaakt

   

 

Het begin van Obedience of apporteren  is gemaakt.
deze pup Liberty Luena of Lady Bo's Future heeft vele prijzen gewonnen, meer info op onze Sport Pagina,
als kleine pup was het duidelijk dat deze kleine meid naar mensen toe moest die met haar de sport in wilde gaan.
Vele prijzen heeft Luena samen met haar baasjes gewonnen.

   

 

Al met 4 weken ( als t weer mooi is) gaan de pupjes in de doggy-ride,  mee naar t park,
Nieuwe geuren, andere diertjes, andere geluiden, dat hoort er allemaal bij, vinden wij, goed socialiseren is zo belangrijk,
dit is de basis wat je als fokker een pupje mee kunt geven. 

   

       

Mee naar de diertjes in het park, jawel aan t riempje!

   

 

 

 

DE WAARHEID OVER VERS VLEES!

Er gaan een paar fabeltjes rond, dat vers vlees niet gezond zou zijn, dat er te weinig voedingstoffen in zouden zitten, en dat de pupjes er te hard van zouden gaan groeien!  De grootste flauwenkul die men maar kan verkondigen. Zolang het vlees maar een VOLLEDIGE MAALTIJD  is, is 't het beste wat men de hond kan geven. Wij hebben ervaren, dat de jonge honden, JUIST langzamer groeien. Al onze pupjes, krijgen volledig vers vlees van Prins Pro Care. Wat is gebleken, de pupjes, die wij aanhouden of waar mensen wel vlees blijven voeren, daar is de hond pas met ongeveer 2 jaar uitgegroeid. Een jonge hond op brokken is met 10 maanden al een heel eind uitgegroeid, daarom hebben onze honden ook NOOIT  geen bekende groeipijnen.

En ook nog zo'n fabel, de honden die vlees krijgen blijven kleiner! ONZIN!! de pup wordt zo groot als hij genetisch mee heeft gekregen van de ouders. 

  →→Click op de foto voor meer info! ←←

 Nog zo'n fabel,

Omdat steeds meer mensen hun honden gaan voeren met vers vlees, komt de brokken-fabrikant in opstand, met het verhaal dat de mensen ziek zouden worden omdat men, de honden vers vlees voeren,
Hier het antwoord op de vele kranten artikelen om de mens bang te maken om nog vers vlees te voeren.....
Er is toestemming van deze auteur om dit te plaatsen op onze website

dank je wel Lizzy

Beste Volkskrant,

Met de allergrootste verbazing heb ik dit artikel van Aliëtte Jonkers gelezen. En het is zo makkelijk, de vorige keer dat de Telegraaf met zo'n flut artikel kwam heb ik met deze brief gereageerd en nu hoef ik alleen maar de naam van de krant en de schrijfster te veranderen en ik kan 'm zo weer posten! Daar komt die dan:

Wordt het de brokken-industrie en alle belanghebbende nu echt te heet onder de voeten, dat er zo’n anti-artikel aan te pas moeten komen? Want weet u, rauwe voeding voor hond en kat is niet van vandaag hoor. Ik heb ruim 13 jaar geleden het forum www.barfplaats.nl opgericht en inmiddels heeft dit forum meer dan 12.000 leden. Allemaal mensen die de volksgezondheid zogenaamd in gevaar brengen door hun hond of kat rauwe voeding te geven... Interessant wel, dat in die 12 jaar nog nooit iemand ziek is geweest op ons forum, geen hond, geen kat en geen mens. De cijfers en de doden die gevallen zijn brengt u nu in verband met honden en katten terwijl dit verband helemaal niet bestaat! Ik dacht dat de Volkskrant zich niet tot het niveau kwaliteitsjournalistiek van de Telegraaf verlaagde, maar ja hoor, dus wel!

Goed, even naar de feiten kijkend: er is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat honden die rauw eten daar niet ziek van worden. Er is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die steriel opgroeien vaker last hebben van allergieën en astma. Het is wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die veelvuldig in aanraking komen met bacteriën minder vaak last hebben van allergieën en astma. Het is inmiddels ook aangetoond dat niet alleen vers etende honden bacteriën in hun ontlasting hebben. En het is inmiddels over de hele wereld duidelijk dat brokken niet vrij zijn van bacteriën, schimmels en aflatoxine (interessant misschien:www.dogsnaturallymagazine.com/cancer-causing-aflatoxins-fo…/ bevatten, kijkt u maar naar de hoeveelheid brokken die jaarlijks worden teruggeroepen. De zogenaamde “re-call”.

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen rauwe voeding aan hond en kat gaan voeren. Komt u niet met verhalen “mijn hond is 16 jaar geworden op Lidl brokken”, ik ken ze allemaal al. Maar feit blijft dat je alleen logisch na hoeft te denken om te beseffen dat een brok nooit vrij kan zijn van schadelijke stoffen zoals conserveringsmiddelen en antioxidanten. Zou een brok niet goed geconserveerd worden, zouden die brokjes niet 2 jaar houdbaar zijn in een geplastificeerd zakje.... En zo zijn er natuurlijk vele redenen meer om dit spul niet meer te willen voeren (voor de mensen die het wel willen voeren: be my guest hoor, ik vind het prima!).

Ik vind het jammer dat geen hoor en wederhoor is toegepast omtrent dit onderwerp en de plaatsing van dit artikel. Zo had ik Aliëtte Jonkers graag de andere kant van het verhaal verteld en laten zien. Ik heb namelijk vier uiterst prachtige gezonde Dalmatische Honden rondlopen, waarvan twee honden derde generatie rauw gevoerd zijn en twee vierde generatie rauw gevoerd zijn. En dat wil dus zeggen dat de overgroot oma, oma, de moeder en zij zelf zijn afgespeend en groot gebracht op uitsluitend rauwe zelf samengestelde voeding. Twee van mijn Dalmatische Honden zijn inmiddels overleden, beide rauw gevoerd en de ene heeft de mooie leeftijd van 14 en de andere van 15 jaar (en een paar maanden) bereikt.

Was ik de enige met alleen maar positieve ervaringen heeft met rauwe verse voeding, zou ik u niet met mijn commentaar lastig vallen... Er zijn echter duizenden mensen met dezelfde ervaring. En even voor alle duidelijkheid: ik heb nul commerciële belangen!

En hoe komt het toch dat de Corbee’s, de Plantinga’s en de Overgaauw’s ons en iedereen zo graag terug hebben op de brokjes? Overigens staat het door hen geschreven artikel hier:http://www.diergeneeskunde.nl/…/2015-standpunt-rauwvleesvoe…. Leg dit en het artikel van de Telegraaf naast elkaar en zoek de verschillen. Maar goed, wat is het toch, dat wij allemaal terug naar brokken teruggetrapt moeten worden? Vanwege de volksgezondheid? Serieus? Ik ken de Corbee’s en de Plantinga’s nog uit de tijd dat zij zich druk maakte om rauwe zelf samengestelde hondenvoeding omdat de honden er ziek van werden en tekorten opliepen. Nu men deze argumenten niet overeind heeft kunnen houden, gooit men het over een andere boeg, namelijk de volksgezondheid.... En gaat men zelfs zo ver dat de rauw voerende mensen als de nieuwe paria’s van Nederland gezien moeten worden. Want wij brengen de wereld in gevaar.

Kom nou toch mensen, denk toch eens na! Als je bang bent voor bacteriën, moet je gewoon geen hond in huis nemen. Punt! Want honden doen wel ergere dingen hoor, dan rauw vlees eten! Ik zal u niet met de smerige details vermoeien. Maar werkelijk, het is onze angst voor bacteriën die deze planeet langzaam maar met treffende zekerheid om zeep helpt. Misbruik van antibiotica is zo maar 1 van de gevolgen van de angst voor ‘beestjes’. Maar het grappige is dus dat steeds vaker aangetoond wordt dat juist deze beestjes ons sterk en gezond kunnen houden! Dus nee, dit is het zoveelste flauwekul argument van de Corbee’s (die voor ieder klachtje een ander Royal Canin brokje verkoopt, neem zelf een kijkje op zijn website:www.dapschonauwen.nl) en de Plantinga’s (die rijk wordt met de ontwikkeling van brokjes op basis van kippenveertjes). U en ik moeten onze hondjes weer braaf brokjes gaan voeren. Want Royal Canin, Eukanuba, Hill’s en alle andere belanghebbende (u mag zelf invullen wie dat allemaal zijn) missen ons.

Ik zal de laatste zijn die zal beweren dat je niet hygiënisch om moet gaan met rauwe hondenvoeding. Nee, je moet je hond geen rauw vlees van de grond voeren om er daarna je baby overheen te laten kruipen. Nee, je moet geen pens op het aanrecht snijden om daarna met hetzelfde mes en snijplank je groenten te snijden. Maar je moet ook geen kip voor jezelf voor in de bami op dezelfde snijplank snijden om er daarna (zonder de plank eerst af te wassen) je groenten op te snijden. Je hoort dezelfde hygiëne maatregelen te treffen als dat je ook doet met je eigen vlees. En dan is er niks aan de hand. Kortom, laat u niet gek maken!